Ο Ντράγκι αψηφά το Βερολίνο: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την ανάπτυξη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διαδραματίσει το ρόλο που της αναλογεί για να στηρίξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, συνεχίζοντας την πολιτική των πολύ χαμηλών επιτοκίων και των αγορών ομολόγων, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι. «Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της φέροντας εις πέρας την εντολή της» διεμήνυσε o κεντρικός τραπεζίτης, στον απόηχο των αντιδράσεων του Βερολίνου.

«Θα διατηρήσουμε το πολύ σημαντικό επίπεδο νομισματικής στήριξης που είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την επιστροφή του πληθωρισμού σε επίπεδα που είναι κάτω, αλλά κοντά στο 2% χωρίς άσκοπη καθυστέρηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

«Εάν παραστεί ανάγκη, θα δράσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στο πλαίσιο της εντολής μας», πρόσθεσε δε ο Μάριο Ντράγκι.

Σημειώνεται ότι ο Μάριο Ντράγκι στις 28 Σεπτεμβρίου κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις γερμανών βουλευτών αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί κυρίως στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Το Βερολίνο και την ΕΚΤ αντιτίθεται σφόδρα στην πολιτική που ακολουθεί η Φρανκφούρτη για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, ζητώντας περαιτέρω ενίσχυση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μείωση των χρεών των κρατών-μελών της ευρωζώνης.
Πηγή: skai.gr