Κλείσιμο

Στουρνάρας: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης προϋπόθεση για θετικές εξελίξεις

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν αποτελεί προϋπόθεση για να έχουμε θετικές εξελίξεις στην οικονομία» τόνισε στον πρωθυπουργό ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον διοικητή της ΤτΕ ενημέρωση για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος, στον απόηχο των προβλημάτων της Deutsche Bank, καθώς και για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.

«Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν» είπε ο κ. Στουρνάρας, χαρακτηρίζοντας ως θετική την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

«Συζητήσαμε τους στόχους που έχουμε βάλει, και πόσο εφικτοί είναι οι στόχοι αυτοί» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Για τα κόκκινα δάνεια δήλωσε ότι πλέον με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στους συνεργαζόμενους δανειολήπτες. . «Το βασικό είναι να είναι συνεργάσιμος ο δανειολήπτης» ανέφερε. 

Όσον αφορά την κρίση της Deutsche Bank, ανέφερε ότι το τραπεζικό σύστημα, και το διεθνές, είναι προστατευμένο. «Δε με ανησυχεί κάτι» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι πλέον υπάρχουν εργαλεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων.

O Γιάννης Στουρνάρας υπογράμμισε ακόμη ότι η νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής έχει την πλήρη στήριξη της ΤτΕ.

«Είπαμε να τα λεμέ σε τακτά χρονικά διαστήματα την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε» τόνισε ακόμη ο κ. Στουρνάρας στους δημοσιογράφους.
Πηγή: skai.gr