Κατάργηση 9.600 θέσεων και πάγωμα μερισμάτων ετοιμάζει η Commerzbank

Κατάργηση 9.600 θέσεων εργασίας, ήτοι το 20% του εργατικού δυναμικού της σχεδιάζει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Commerzbank, στην προσπάθεια να τονώσει τα έσοδά της.

Το σχέδιο προβλέπει αναδιάρθρωση της δομής της τράπεζας, με συγχώνευση του επενδυτικού βραχίονα με τη μονάδα που χειρίζεται τις υποθέσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η αναδιάρθρωση αναμένεται να κοστίσει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και για το λόγο αυτό θα ανασταλούν «προς το παρόν» οι καταβολές μερισμάτων, χωρίς να δίνεται κάποια ένδειξη για το πότε θα ξαναρχίσουν.

Παρά τη μεγάλη μείωση στο προσωπικό της, η Commerzbank συμπλήρωσε ότι θα δημιουργήσει και 2.300 θέσεις εργασίας σε πεδία όπου θα ενισχύσει τις δραστηριότητές της, και συνεπώς η καθαρή απώλεια θα ανέλθει σε 7.300 θέσεις εργασίας.

Το όλο σχέδιο παρουσιάστηκε από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Μάρτιν Ζίλκε, ο οποίος κατ’ αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά βάζει τη σφραγίδα του στην πορεία που θα ακολουθήσει το ίδρυμα τα έως το 2020.

Το σχέδιο θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του αύριο Παρασκευή.
Πηγή: skai.gr