ΣΕΤΚΕ: Ταφόπλακα το καθεστώς ΟΑΕΕ για τις μικρές επιχειρήσεις

«Ταφόπλακα το καθεστώς ΟΑΕΕ για τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις», αναφέρει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας, σε ανακοίνωση της, προσθέτοντας ότι σε ξαφνικό θάνατο οδηγούνται οι επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της χώρας με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και οι οποίες επιστρέφουν σε καθεστώς ΟΑΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 κι έπειτα θα καταβάλλουν το 20% του εισοδήματός τους για συνταξιοδοτική κάλυψη και το 6,95% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην ανακοίνωση της η ΣΕΤΚΕ καλεί τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας «να μην ενδώσει στις πιέσεις του των δανειστών, αφού στην προκειμένη περίπτωση οι απώλειες στα έσοδα του κράτους και την ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία θα είναι πολύ μεγαλύτερες».

Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες, ο ΣΕΤΚΕ υπογραμμίζει ότι προβλέπονται δυσάρεστες, τόσο για τον τουρισμό και την οικονομία των απομακρυσμένων, νησιωτικών περιοχών της χώρας, όσο κατ’ επέκταση για τη νησιωτικότητα, την απασχόληση και τα έσοδα του κράτους.
Πηγή: skai.gr