Συγχώνευση με την Commerzbank «έχει εξετάσει» η Deutsche Bank

Το προηγουμένως αδιανόητο ενδεχόμενο συγχώνευσης με την ανταγωνίστρια Commerzbank εξετάζει η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Manager.

Οι σκέψεις για συγχώνευση των δύο τραπεζικών γιγάντων βρίσκονται πάντως σε θεωρητικό και πρώιμο στάδιο, με το ίδιο το «Manager» να επισημαίνει πως ακόμα και στις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται στην Deutsche Bank το ενδεχόμενο σύμπραξης με την Commerzbank θεωρείται ελάχιστα πιθανό.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, μόνο και μόνο η σκέψη πιθανής συγχώνευσης καταδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank, στον απόηχο τις σειράς σκανδάλων που έπληξαν την αξιοπιστία της την τελευταία τριετία, από την εμπλοκή στη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor μέχρι τις κατηγορίες για συγκάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων ρώσων πελατών.

Η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της Deutsche έχει μειωθεί σημαντικά τελευταία χρόνια, ενώ αντιμετωπίζει ρυθμιστικά προβλήματα και στον βραχίονά της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: skai.gr