Κλείσιμο

Στην Cosco περνά το 51% του ΟΛΠ

Σήμερα, 10 Αυγούστου, περνά στον έλεγχο της Cosco το 51% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς.

Παράλληλα θα γίνει η καταβολή στο ΤΑΙΠΕΔ 280,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά στα χέρια της κινεζικής εταιρίας θα περάσει το 67% του Οργανισμού και το τελικό τίμημα ανέρχεται στα 368,5 εκατ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 88 εκατ. θα κατατεθούν σε ειδικό σε λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου για το υπόλοιπο 16% του μετοχικού κεφαλαίου, που η κινεζική εταιρεία θα αποκτήσει μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων, τις οποίες έχει συμβατικά δεσμευτεί να υλοποιήσει.

«Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, θα βελτιώσουμε τη διεθνή θέση του λιμανιού με στόχο να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», είπε ο Γενικός Διευθυντής της Cosco Γουάν Μιν, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με αφορμή την μεταβίβαση των μετοχών.

Τόνισε ότι το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στον Πειραιά θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία Ελλάδος- Κίνας και θα φέρει πιο κοντά την Ασία με την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας ευχήθηκε η σημερινή ημέρα να σηματοδοτήσει στην στροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και ευχήθηκε με την ενεργή συμμετοχή της Cosco να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ