Πετρόπουλος: Απρόβλεπτες εξελίξεις αν πτωχεύσει η Μαρινόπουλος

Μια ενδεχόμενη πτώχευση της μεγάλης εμπορικής αλυσίδας Μαρινόπουλος μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις στην αγορά προειδοποίησε το Σάββατο από την Κοζάνη ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

«Έρχεται ένα πρόβλημα
εκεί που δεν το περιμένεις και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή όπου έχει τελειώσει η αξιολόγηση και αναμένεται να ξεκινήσει η ομαλή χρηματοδοτική ροή της Οικονομίας. Αυτό λοιπόν (σ.σ η πτώχευση) είναι απειλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή έγιναν δεκτές οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων της Μαρινόπουλος, θέτοντας σε καθεστώς προστασίας την εταιρεία έναντι των πιστωτών της μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα στις 21 Σεπτεμβρίου.

«Η διαπλοκή είναι αντιπαραγωγική, οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονταν στην Ελλάδα γιατί πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι άνοιγαν την πόρτα με το αζημίωτο. Οι επενδύσεις δεν έφθαναν στην Ελλάδα, γιατί κόστιζαν πριν ακόμη ξεκινήσουν» υποστήριξε ακόμη ο υφυπουργός.

«Αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορεί να την αγγίξει η διαπλοκή και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει εξυγίανση με αφορμή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων» πρόσθεσε, καταγγέλλοντας «απειλές που δέχεται η κυβέρνηση από μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, για την υπονόμευση του έργου της.»

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά
σε όλα τα μεγάλα έργα, μίλησε για την επανεκκίνηση της κατασκευής των οδικών αξόνων, όπως την ΠΑΘΕ Πάτρα - Κόρινθος, τον οδικό άξονα της Ιόνιας οδού Ιωάννινα -Αντίρριο που θα ολοκληρωθεί το 2017, αλλά και στα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Τόνισε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν με πολύ χαμηλότερη από την αρχική δαπάνη για το Δημόσιο, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τους δείκτες της απασχόλησης.

Ο Τάσος Πετρόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, την φυγή των νέων επιστημόνων, τονίζοντας ότι «κεντρικό θέμα για την κυβέρνηση είναι η παλιννόστηση των επιστημόνων από το εξωτερικό».

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr