Κλείσιμο

Σινιάλο για μείωση των επιτοκίων από τον Κάρνεϊ μετά το Brexit

Προειδοποίηση ότι η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας μπορεί να πληγεί μέσα στους επόμενους μήνες αλλά και σινιάλο ότι ετοιμάζεται νέα μείωση των επιτοκίων μέσα στο επόμενο διάστημα απηύθυνε την Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ.

Στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου
που παραχωρεί στις επτά μέρες μετά τη νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της προηγούμενης Πέμπτης, ο κ. Κάρνεϊ σημείωσε ότι η ανάπτυξη απειλείται από την πιθανή αρνητική αντίδραση καταναλωτών και επιχειρήσεων στην αβεβαιότητα που προκύπτει από το Brexit.

«Κατά την άποψή μου [...] η οικονομική προοπτική έχει επιδεινωθεί και κάποια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», είπε.

Ο κ. Κάρνεϊ είπε ακόμα η ΤτΑ έχει στη διάθεσή της μια ποικιλία άλλων εργαλείων με τα οποία μπορεί να υποστηρίξει την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, ενώ θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες σε εβδομαδιαία βάση, κι όχι σε μηνιαία.

Παρά ταύτα, κεντρικός τραπεζίτης του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε την πίστη του στην ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να προσαρμοστεί επιτυχώς σε μία πραγματικότητα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: skai.gr