Σχεδόν $200 δισ. έχασαν οι 400 πλουσιότεροι στον κόσμο μετά το Brexit

Περίπου 196,2 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν χάσει οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο την Παρασκευή και τη Δευτέρα, τις δύο πρώτες ημέρες συναλλαγών μετά την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στην Ευρώπη, όπου 92 δισεκατομμυριούχοι έχασαν περίπου 81,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 48 ώρες, ενώ 150 «σύντροφοί» τους στη Βόρεια Αμερική έχασαν 62,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο ίδιο διάστημα.

Οι δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονται στο Δείκτη του Bloomberg ελέγχουν συνολικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 3,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, 1,8% κάτω σε σχέση με την αρχή του έτους.

Οι πρώτες δύο μέρες συναλλαγών στις παγκόσμιες αγορές διέγραψαν τρισεκατομμύρια στην κεφαλαιακή αξία εκατοντάδων εταιρειών, λόγω της αβεβαιότητας που προκάλεσε η βρετανική ψήφος. Παράλληλα, η λίρα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 36 ετών έναντι του δολαρίου.

Η εικόνα πάντως σταθεροποιήθηκε σαφώς σήμερα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 2,64%, ενώ θετικά πρόσημα καταγράφηκαν και στις δύο άλλες μεγάλες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι.
Πηγή: skai.gr