Κλείσιμο

Προ των πυλών η εσωτερική έκθεση του ΔΝΤ για την εμπλοκή του στην ελληνική κρίση

Μέσα στους επόμενους μήνες, πιθανώς και μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση εσωτερικού ελέγχου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις πολιτικές που προώθησε ο οργανισμός στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία κατά τα χρόνια της κρίσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών που δημοσιοποίησε σήμερα το ΔΝΤ, η επίμαχη έκθεση για την εμπλοκή του Ταμείου στις χώρες που χρειάστηκαν Μνημόνιο κατά την ευρω-κρίση θα τεθεί προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο τον Ιούλιο.

Το πόρισμα θα συνταχθεί από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης, που είναι η ανεξάρτητη υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του ΔΝΤ.

Στόχος της έκθεσης είναι να αντληθούν συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων και την ταχεία ταυτοποίηση προβλημάτων, ειδικά σε ό,τι αφορά ανεπτυγμένες οικονομίες και κράτη που είναι μέλη νομισματικών ενώσεων, όπως είναι οι χώρες της ευρωζώνης.

Η έρευνα θα εστιάσει στις αναλύσεις που πραγματοποίησε και στις αποφάσεις που έλαβε το Ταμείο, και στη συνεργασία του με άλλους θεσμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πηγή: skai.gr