Μοσκοβισί: Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο Eurogroup θα εγκρίνει εκταμίευση της δόσης

Τη βεβαιότητά του ότι στο επόμενο Eurogroup θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης στήριξης για την Ελλάδα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε πάνελ συζήτησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως η σημερινή συνεδρίαση του Euro-working Group θα εξετάσει την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και θα επικυρώσει τις συζητήσεις που έχουν ήδη λάβει χώρα.

«Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς και την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε την εκταμίευση των 10,3 δισεκ. για την Ελλάδα από τα οποία τα 7,5 δισεκ. θα δοθούν άμεσα», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε στο προηγούμενο Eurogroup.

«Από τότε εργαζόμαστε σοβαρά και με θετικό τρόπο για να λύσουμε όποια προβλήματα υπάρχουν, το ένα μετά το άλλο. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε», επισήμανε ο γάλλος επίτροπος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει
ένα «καλό» Eurogroup το οποίο θα είναι σε θέση να «επιβεβαιώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε στην Ελλάδα».

Αναφορικά με την επικείμενη εκταμίευση των 7,5 δισ., σημείωσε ότι θα αποτελέσει μια «πραγματική πηγή οξυγόνου» την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς ο σκοπός παραμένει «η επιστροφή της ανάπτυξης, η εμπιστοσύνη των επενδυτών, η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις προβλέψεις της Κομισιόν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, στις οποίες καταγράφεται «επιστροφή της ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, και ανάπτυξη κοντά στο 3% την επόμενη χρονιά».

«Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις που στηρίζονται στην επιτυχία του προγράμματος» κατέληξε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ