Σταθάκης: Θέλουμε να μηδενίσουμε τις οφειλές προς ιδιώτες μέσα σε 12 μήνες

Το μηδενισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες το επόμενο δωδεκάμηνο έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης από το βήμα του επιχειρηματικού φόρουμ «Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη στην Ελλάδα» που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης ολοκληρώνεται ένα κύκλος που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πορεία με τη συζήτηση που ξεκίνησε για την ελάφρυνση του χρέους», τόνισε.

Μέρος της δόσης των 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα δοθούν τμηματικά στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης προορίζεται ακριβώς για την εξόφληση μεγάλου μέρους των οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Στόχος είναι να διοχετευθεί ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να ανακάμψει η οικονομική δραστηριότητα.

Το Μάρτιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες ανέρχονταν στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Περισσότερα από τα μισά χρέη οφείλονται σε ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία είναι μεν βαθιά πληγωμένη από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με δυνατή προοπτική και αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά εργαλεία που θα στηρίξουν τη διαδικασία ανάπτυξης, όπως το ΕΣΠΑ του 2014-2020, ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ.
Πηγή: skai.gr