Αλλαγές σε σειρά νόμων ζητούν οι θεσμοί - Ενόχληση στην Αθήνα

Αρκετές αλλαγές επί των νόμων που ψηφίστηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα, ζητούν οι θεσμοί, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Η κυβέρνηση μέχρι την 1η Ιουνίου καλείται να έχει νομοθετήσεις τις αλλαγές, ώστε να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση και να αρχίσει η διαδικασία εκταμίευσης της πρώτης υποδόσης των 7,5 δισεκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, συνολικά οι αλλαγές ανέρχονται σε 15, και η κίνηση αυτή, από την πλευρά των εταίρων, έχει προκαλέσει την ενόχληση της Αθήνας.

Πάντως αρκετές απο τις αλλαγές δεν είναι μεγάλης σημασίας και μάλιστα πρόσφατα ο Γιώργος Χουλιαράκης έκανε λόγο για «νομοτεχνικές βελτιώσεις.»

Ανάμεσα στις κυριότερες αλλαγές που ζητά το κουαρτέτο είναι η πώληση των κόκκινων δανείων που έχουν την εγγύηση του δημοσίου, η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, αλλαγές στο νομικό καθεστώς που θα διέπει το διοικητικό συμβουλίου του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων αλλά και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, όπως το ΕΚΑΣ, διόρθωση στην κλίμακα εκπτώσεων που προβλέπεται για την περίοδο 2017- 2020 για τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και αλλαγές στις διατάξεις που διατηρούν σε κάποιο βαθμό το ευνοϊκό καθεστώς που προβλέπεται για τους αγρότες και τους περίπου 45 χιλιάδες μικροεπαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.

Αθηνά και θεσμοί
βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, ώστε να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα και να εκταμιευτεί η υποδόση.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή