Συνεργασία Κίνας - ΕΕ για την επιτυχία της συνόδου G20

Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εντείνουν τη συνεργασία τους και την επικοινωνία τους ώστε να στεφθεί από επιτυχία η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στο Χανγκτσόου, δήλωσαν την Τετάρτη υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος Γιανγκ Τζιετσί εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα χρησιμοποιήσουν πλήρως τους διάφορους μηχανισμούς που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένων και των συναντήσεων των ηγετών τους, για να προωθήσουν τις σχέσεις τους.

Ο Γιανγκ σημείωσε ότι η G20 είναι ένα σημαντικό φόρουμ για τη διεθνή οικονομική συνεργασία και ο ρόλος της στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση είναι αναντικατάστατος.

Αποτελεί κοινή ελπίδα όλων των πλευρών ότι η επερχόμενη σύνοδος κορυφής της G20 στην πόλη Χανγκτσόου της ανατολικής Κίνας θα στεφθεί από επιτυχία και θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα, είπε ο Γιανγκ. Η Κίνα είναι έτοιμη να εντείνει τη συνεργασία και την επικοινωνία της με την ΕΕ ώστε η σύνοδος να πετύχει θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη διαμόρφωση καινοτόμων στρατηγικών ανάπτυξης, συνέχισε ο κορυφαίος Κινέζος διπλωμάτης.

Από την πλευρά της, η Μογκερίνι είπε ότι η ΕΕ είναι πρόθυμη να συνεργαστεί στενά με την Κίνα για να πιέσει για ένα θετικό αποτέλεσμα στη φετινή σύνοδο ΕΕ-Κίνας και να διασφαλίσει την επιτυχία της συνόδου της G20 στο Χανγκτσόου.
Πηγή: skai.gr