Επικίνδυνη η προσωπική κριτική στον Ντράγκι από τη Γερμανία, λένε οι Γάλλοι

Την ανοιχτή υποστήριξή του στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι απέναντι στην κριτική που δέχεται από τη Γερμανία εξέφρασε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλρουά ντε Γκαλό, σημειώνοντας πως η προσωπική κριτική σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη του ευρώ είναι επικίνδυνη.

«Είναι φυσιολογικό να υπάρχει συζήτηση για τη νομισματική πολιτική, αλλά η προσωπική κριτική στον Μάριο Ντράγκι είναι υπερβολική και επικίνδυνη», δήλωσε ο κ. ντε Γκαλό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης έδωσε σκληρή απάντηση και στους ισχυρισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ έχει συμβάλει στην άνοδο του ευρωσκεπτικιστικού δεξιού κόμματος AfD στη Γερμανία.

«Είναι λάθος», είπε λιτά, και χαρακτήρισε υπερβολική τη συζήτηση περί πολιτικοποίησης της Ευρωτράπεζας.

Ο κ. ντε Γκαλό αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο Brexit, σημειώνοντας πως υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για το βρετανικό τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

«Δεν μπορείς να παριστάνεις ότι φεύγεις από την Ευρώπη και να πιστεύεις ότι θα μπορείς να συμμετέχεις στην κοινή χρηματοπιστωτική αγορά και ότι ο ρόλος του Σίτι [του Λονδίνου] θα μείνει ο ίδιος. Δεν είναι δυνατό», είπε.

«Οι κίνδυνοι του Brexit είναι μεγάλοι», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr