Ρέγκλινγκ: Εκταμίευση των δόσεων μόνο αν εκπληρωθούν κι άλλα προαπαιτούμενα

Η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώνει κάθε φορά δέσμη προαπαιτούμενων, ώστε να πάρει μία από τις υποδόσεις των συνολικά 10,3 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ, η εκταμίευση θα γίνεται υπό όρους. Τόνισε ότι η πρώτη δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα καλύψει τις υποχρεώσεις του χρέους και θα μπορεί να εκταμιευθεί στο δεύτερο μισό του Ιουνίου, αν καλύπτονται τα προαπαιτούμενα. Ο επικεφαλής του ESM, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα «κόκκινα» δάνεια και για το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, επειδή οι Θεσμοί δεν είναι ικανοποιημένη από κάποιες λεπτομέρειες. 

«Μόνο αν ικανοποιηθούμε θα προχωρήσουμε. Η επόμενη θα εκταμιευθεί μετά από το καλοκαίρι, αφού πρώτα θα έχουν τηρηθεί οι υπόλοιπες υποχρεώσεις και η εξυπηρέτηση του χρέους», πρόσθεσε. Ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι «οι δόσεις θα εκταμιευθούν μόνο αν εκπληρωθούν και άλλα προαπαιτούμενα για τις ιδιωτικοποιήσεις και το νέο ταμείο τους και προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας».

Σαπέν: Συμφωνία σε όλα τα θέματα

Χαρούμενος για την συμφωνία στα θέματα της Ελλάδας εμφανίστηκε ο Μισέλ Σαπέν μετά το τέλος του Eurogroup. Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ είπε μετά το πέρας του Eurogroup ότι «υπήρξε συμφωνία σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν για την Ελλάδα. Τo Eurogroup συμφώνησε να αντιμετωπίσει το ελληνικό χρέος. Το ΔΝΤ θα είναι μέρος της συμφωνίας για το χρέος».


Πηγή: skai.gr