Κλείσιμο

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ασφα-ληστρική η κυβερνητική μεταρρύθμιση

Με σκληρή γλώσσα για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό μίλησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΠ) Γιάννης Χατζηθεοδοσίου κάνοντας μάλιστα λόγο για «ασφα-ληστρική» μεταρρύθμιση.

«Κακώς τη μεταρρύθμιση αυτή την αποκαλούμε ασφαλιστική. Ασφα-ληστρική είναι, καθώς αποτελεί μέρος της φορολογικής επιδρομής σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά για το κυβερνητικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Κυριακή στη Βουλή ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Μεγάλοι χαμένοι βέβαια οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που θα δουν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται και τις εισφορές τους να απογειώνονται. Πρόκειται για τη χαριστική βολή σε όσους κατάφεραν μέχρι σήμερα να μείνουν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης, αφού θα δουν το μεγαλύτερο ποσοστό των όποιων εισοδημάτων τους να καταλήγει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στα κρατικά ταμεία» προσθέτει ο πρόεδρος του ΕΕΠ.

«Ας το καταλάβουν πια οι κυβερνώντες. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη φτωχοποίηση. Τέτοιου είδους πολιτικές δεν αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος, αλλά ταφόπλακα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Και βέβαια δε λύνει κανένα ασφαλιστικό, καθώς σε λίγα χρόνια θα μιλάμε και πάλι για ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Χωρίς αναπτυξιακές πολιτικές δεν υπάρχει κανένα μέλλον. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε;» καταλήγει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Πηγή: skai.gr