Σε δημόσια διαβούλευση το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Οικονομίας το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο («Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας»), καθώς ολοκληρώθηκε η φάση της διαβούλευσης με όλους τους φορείς.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει την ενίσχυση των νέων επενδύσεων μέσω φοροαπαλλαγών, τον επαναπροσδιορισμό των ορίων των στρατηγικών επενδύσεων αλλά και αλλαγή του κώδικα μετανάστευσης ώστε να δίνονται κίνητρα σε πολίτες τρίτων χωρών να επενδύουν στην Ελλάδα.

Μεταξύ των φορολογικών κινήτρων περιλαμβάνεται η απαλλαγή απο την υποχρέωση καταβολής φόρου εισοδήματος για το σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, ενώ προβλέπονται και άμεσες επιχορηγήσεις για την κάλυψη συγκεκριμένων επιλέξιμων δαπανών.

Το σχέδιο νόμου αναρτήθηκε προς δημόσια διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/ypoian/?p=7464 μέχρι τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 5 το απόγευμα. Στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Πηγή: skai.gr - Nίκος Φιλιππίδης