Αποχώρηση των επικεφαλής του κουαρτέτου από την Αθήνα

Αναχώρησαν αιφνιδιαστικά πριν από λίγο από την Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών, όπως έγινε γνωστό. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι η σημερινή αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο.

Κύκλοι των θεσμών κάνουν λόγο για κοινή συνεδρίαση τους στην Βελγική πρωτεύουσα με την ομάδα τεχνοκρατών του EuroWorking Group που συνεδριάζει εντός της ημέρας. Κάποιοι συνδέουν την αποχώρηση με την πρόσφατη υποκλοπή των συνομιλιών Τόμσεν - Βελκουλέσκου.

Παράλληλα, διευκρινίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, στην Αθήνα παραμένουν και εργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια. Όπως είναι ήδη γνωστό έχει προγραμματιστεί αύριο Σάββατο ραντεβού των επικεφαλής του κουαρτέτου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό.

«Η χώρα κερδίζει σε φορολογικό και ασφαλιστικό από την έως τώρα διαπραγμάτευση» επιμένουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ απαντώντας στις αντιδράσεις. Οι πηγές του υπουργείου ανέφεραν δε ότι τα σενάρια των καθυστερήσεων φαίνονται να «καίγονται».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση εντός του Απριλίου τόνισε, στο μεταξύ μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο οι παραδοχές της πρώτης αξιολόγησης, να είναι έγκυρες και οι στόχοι υλοποιήσιμοι.

Πηγή: skai.gr