Κλείσιμο

Χουλιαράκης: Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους έως το τέλος του 2016

Για την αποπληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τρίτους, που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα κι ανέρχονται στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, δεσμεύτηκε από τη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικώ, Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο κος Χουλιαράκης παραδέχτηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή των συγκεκριμένων ποσών, δεδομένου ότι βάση του Μνημονίου ένα μεγάλο μέρος αυτών έπρεπε να έχει αποπληρωθεί εντός του 2015 και σημείωσε:

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί εφάπαξ ένα μεγάλο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν αποπληρωθεί πλήρως τα 7 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Αίσθηση και πλήθος ερωτηματικών προκάλεσε μάλιστα μία αναφορά του Γιώργου Χουλιαράκη, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως πιθανό προάγγελο ανασχηματισμού και διερωτήθηκαν έντονα τι ακριβώς ήθελε να πει ο «ποιητής».

Συγκεκριμένα μιλώντας για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και απαντώντας στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε: «η δική μου θέση θα κριθεί το τρίτο τρίμηνο. Αν είμαι στη θέση μου κι αν είμαι εδώ τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου για να δούμε τον απολογισμό του δευτέρου τριμήνου 2016».
Πηγή: skai.gr