Μάρδας: Αποστολές για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας

Η ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας, η προβολή της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές ως χώρας παραγωγής και εξαγωγής ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η επέκταση της ελληνικής επιχειρηματικής δράσης σε νέες αγορές είναι μεταξύ των στόχων του υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε εκδήλωση του Προγράμματος Επιχειρηματικών Συναντήσεων Go in Athens, που διοργανώνει η Eurobank, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της τράπεζας «Go International».

«Μέσα στο 2016,
προγραμματίζουμε σειρά επιχειρηματικών αποστολών και έχουν ήδη οριστεί τα χρονικά διαστήματα πραγματοποίησης για την Ιορδανία, την Τυνησία, την Ινδία, τη Σουηδία, τη Σερβία, τη Ν. Κορέα και αναμένονται λεπτομέρειες για τη Σαουδική Αραβία, την Κένυα, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Λευκορωσία, το Ιράν και τη ΝΑ Ασία», επισήμανε ο κ. Μάρδας.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο διπλωματικών αρχών, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, των οποίων βασική αποστολή αποτελεί η υποστήριξη και η ενίσχυση των εξαγωγικών προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ