Κλείσιμο

Επιστρέφουν οι ανησυχίες στην Ιταλία μετά την αναιμική ανάπτυξη 0,1%

Αναιμική ανάπτυξη, μόλις 0,1%, πέτυχε η Ιταλία το τελευταίο τρίμηνο του 2015, εντείνοντας τους φόβους για την ικανότητα της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης να ανακάμψει μετά την μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς χειρότερο από την αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% που περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές, και υποδεέστερο από την ανάπτυξη 0,2% που είχε καταγραφεί τα προηγούμενα τρίμηνα.

Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε ελαφρά, εν μέσω ανησυχιών για την προοπτική της μεταποίησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Istat.

Τη στιγμή που η Γερμανία πετυχαίνει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, η Ιταλία συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας της.

Το Δεκέμβριο, η συνομοσπονδία της ιταλικής βιομηχανίας (Confindustria) αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ τόσο για το 2015 όσο και για το 2016, προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την «άβυσσο στην οποία είχε πέσει κατά τη διάρκεια της ύφεσης».
Πηγή: skai.gr