Συναντήσεις Τσακαλώτου με Πιερ Μοσκοβισί και Πολ Τόμσεν

Στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν συμφώνησαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί και με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. Ο κ. Τσακαλώτος είχε σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες συναντήσεις με τους κ. Μοσκοβίσι και Τόμσεν, στο περιθώριο του Eurogroup.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και οι δύο συναντήσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό κλίμα, και υπήρξε σαφής συνεκτίμηση της ανάγκης να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση. Ωστόσο, Αθήνα και δανειστές χωρίζει χάσμα, και όχι μόνο στο ασφαλιστικό.. 

Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έθεσε νωρίτερα ως προϋπόθεση για την επιστροφή των δανειστών ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Στο ίδιο κλίμα νωρίτερα - επισημαίνοντας ότι υπάρχει δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει - ο επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει επίσης «αισιόδοξος» ότι εν τέλει θα υπάρξει «θετικό αποτέλεσμα». Ενώ επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα συνεχίζεται χωρίς κάποιον εκτροχιασμό.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ