Σχέδιο επαναγοράς ομολόγων της ετοιμάζει η Deutsche Bank

Σχέδιο επαναγοράς σημαντικού μέρους των δικών της ομολόγων εξετάζει η Deutsche Bank, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεγάλη «κατρακύλα» στην αξία των τίτλων της, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times» και το πρακτορείο Bloomberg, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.

Σύμφωνα με τους FT, οι σχεδιαζόμενες αγορές θα έχουν ως κύριο στόχο τα πιο ασφαλή ομόλογα που εκδώσει η Deutsche Bank – εκ των οποίων περίπου 53 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα – κι όχι λιγότερο ασφαλές χρέος, όπως ομόλογα που μετατρέπονται σε μετοχές (cocos), τα οποία δέχονται και τη μεγαλύτερη πίεση στις αγορές.

Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν ράλι της μετοχής της Deutsche Bank κατά 11% το πρωί της Τετάρτης στη Φρανκφούρτη, αν και το σχέδιο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι γνωστό αν θα υλοποιηθεί, όπως επισημαίνει πηγή του Bloomberg.

Αγοράζοντας το ομολογιακό χρέος
της η Deutsche Bank αποσύρει ανοιχτές εκκρεμότητές από τη λίστα οφειλών της και κερδίζει κεφάλαιο, καθώς οι περισσότεροι τίτλοι της πωλούνται στη δευτερογενή αγορά κάτω από την ονομαστική τους αξία.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δώσει μήνυμα εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, δηλώνοντας χθες Τρίτη ότι «δεν ανησυχεί». Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της DB, Τζον Κράιαν, διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι η τράπεζα είναι «γερή σαν βράχος».

Οι επενδυτές πάντως ανησυχούν ότι η Deutsche Bank ίσως δεν θα καταφέρει να εξυπηρετήσει μέρος του χρέους της, καθώς η χαμηλή κερδοφορία, το ακριβό σχέδιο αναδιάρθρωσης του κ. Κράιαν και το μεγάλο δικαστικό κόστος από τα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί η τράπεζα θέτει σε κίνδυνο την κεφαλαιακής της βάση.
Πηγή: skai.gr