Φέσσας: Κίνδυνος ισχυρής οπισθοδρόμησης με αυξήσεις σε φόρους και εισφορές

Για κίνδυνο ισχυρής οπισθοδρόμησης, τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στην ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να κρατήσει το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της και τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στη χώρα, προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, εάν η φορολόγηση και το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας συνεχίσουν να αυξάνονται, όπως οι τρέχουσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες υποδηλώνουν.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», ο κ. Φέσσας τονίζει ακόμη ότι οι ξένοι επενδυτές απευθύνουν τρία βασικά μηνύματα προς την κυβέρνηση: «Πρώτον, να υπάρξει άμεση άρση της αβεβαιότητας και οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης. Για το σκοπό αυτό, η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου είναι ένα απαραίτητο βήμα.

"Δεύτερον, οι ξένες εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα να αισθανθούν ασφαλείς και ευπρόσδεκτες. Τρίτον, οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ενθαρρύνουν την επιστροφή της χώρας μας στην ομαλότητα και τη σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής ευθύνης τους για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, "απαιτείται, όμως, πιο αποφασιστική ηγεσία, από τώρα και στο εξής".\

Σημειώνεται πάντως, ότι ο ΣΕΒ είχε συμφωνήσει με αύξηση των εισφορών στη συνάντηση των κοινωνικών φορέων με τον πρωθυπουργό. 

Επιμέρους βελτιώσεις στο ασφαλιστικό, και ουσιαστικότερες μειώσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών μετά την παρέλευση τριετίας, ανακοίνωσε στο μεταξύ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr