Σε αχαρτογράφητα νερά βυθίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών (upd)

Σε «αχαρτογράφητα νερά» που δεν έχουν καταγραφεί από το 1989 έπεσε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την πορεία ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και λόγω των εντεινόμενων εγχώριων αντιδράσεων στην ασφαλιστική και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Λίγο μετά τις 14:30 οι απώλειες υπερβαίνουν το 7,1%, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται 467,8 μονάδες, κάτω ακόμα και από τα χαμηλά των 471 μονάδων που είχαν καταγραφεί τον Ιούνιο του 2012, λόγω της βαθιάς πολιτικής κρίσης που είχε προκληθεί από τις διπλές εκλογές.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές σε μια ακόμα συνεδρίαση οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών, με διψήφια ποσοστά πτώσης, που κυμαίνονται από το -15% έως το -27%.

Από τις αρχές του έτους, ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει το 20% της κεφαλαιοποίησής του ενώ ο δείκτης των τραπεζών έχει χάσει το 45%.

Σημαντικές απώλειες καταγράφονται και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο -2,49% βρίσκεται ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 2,19%. Στο «κόκκινο» κατά 1,65% βρίσκεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο.
Πηγή: skai.gr