Σόιμπλε: Το «Grexit» δεν αφορούσε την τρέχουσα κατάσταση

Σε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί Grexit χθες Τετάρτη προχώρησε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, που τονίσει ότι όσα ανέφερε ο υπουργός δεν αφορούν «επ' ουδενί» την τρέχουσα κατάσταση.

«Έγιναν σε
πλαίσιο αφήγησης γεγονότων και περιστατικών του παρελθόντος» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι προς επιβεβαίωση ή σχολιασμό. «Σήμερα εστιάζουμε στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος» δήλωσε, και συνέχισε: «Δεν υπάρχει κάτι νέο, που θα ξέφευγε από αυτό».

Εξήγησε δε, ότι το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά το ζήτημα ανέκυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια
συζήτησης στο Αμβούργο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει χωρίς υποτίμηση. Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι το 2011, ο «τσάρος» της Γερμανικής οικονομίας είχε προτείνει στον τότε Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η μόνη παραγωγική συζήτηση, αυτή τη στιγμή, είναι για το πώς θα οδηγηθούμε σε μια ενωμένη και κοινωνική Ευρώπη» ήταν η αντίδραση του Μαξίμου.

«Αν η Ελλάδα βγει κάποια μέρα από την κρίση οι Έλληνες θα πρέπει να μού στήσουν ανδριάντα» δήλωσε πάντως σήμερα χαριτολογώντας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Πηγή: skai.gr