Στουρνάρας: 600 με 700 εκατ. ευρώ μόνο το άμεσο κόστος από το προσφυγικό (vid)

Στο 0,3 με 0,4% του ΑΕΠ -δηλαδή σε 600 με 700 εκατ. ευρώ- υπολογίζει με δηλώσεις του στους Financial Times το άμεσο κόστος για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Το έμμεσο κόστος, επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας, είναι σαφώς μεγαλύτερο.

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε βοήθεια» αναφέρει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται πώς οι εταίροι μας έχουν εγκαταλείψει. «Θα μας βοηθήσουν» εκτιμά. 

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι με την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί θετικά, η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση περί Grexit ο διοικητής της ΤτΕ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «είναι ένα κεφαλαίο που έχει κλείσει.»

Ο κ. Στουρνάρας εκφράζει επίσης την πεποίθησή του ότι «αργά ή γρήγορα» θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Σημειώνεται ότι από αύριο Σάββατο επιστρέφουν σταδιακά στην χώρα μας οι επικεφαλής της τετραμερούς.

«Πιο διαχειρίσιμο
πολιτικά και οικονομικά, και με μειωμένο υφεσιακό αντίκτυπο» σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χαρακτήρισε από τη μεριά της το τρίτο μνημόνιο η πρόεδρος της ΕτΕ και της ΕΕΤ Λούκα Κατσέλη σε διάλεξή της στο London School of Economics με θέμα τα διδάγματα από την κρίση.

Πηγή: skai.gr