Κλείσιμο

Ανησυχία Ντομπρόφσκις και Κομισιόν για το πάγωμα της επένδυσης στις Σκουριές

Τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα εκφράζει σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, με αφορμή το αδιέξοδο με την επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής.

O κ. Ντομπρόφσκις υπογραμμίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας – εκτός από την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, για την οποία αναγνωρίζει ότι γίνονται σημαντικά βήματα – είναι ένα προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Για να ανακάμψει η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στις ελληνικές αρχές. Πρέπει να καλλιεργήσουν ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν η Επιτροπή προτίθεται να πάρει κάποια πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι οι Βρυξέλλες δεν παρεμβαίνουν σε «συγκεκριμένες υποθέσεις».

Επανάλαβε όμως ότι όταν η Επιτροπή μελετά τις προβλέψεις για το πώς μία οικονομία θα ανακάμψει, το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι μέρος των ανησυχιών.
Πηγή: skai.gr