Κλείσιμο

Σκουρλέτης: Δεν συζητάμε υπό καθεστώς εκβιασμών - Ράιτ: Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτική

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της Eldorado Gold.

Για εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση έκανε πάντως λόγο ο κ. Ράιτ και σημείωσε ότι είχαμε τη δυνατότητα να εξηγήσουμε ως εταιρεία στον υπουργό τους λόγους που οδηγηθήκαμε στην απόφαση για αναστολή των εργασιών. Ήρθαμε εδώ ως επενδύτες κι όχι για να κάνουμε πολιτική εξήγησε ο κ. Ράιτ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης καλεί τον κ. Ράιτ και την εταιρεία να ανακαλέσουν την χθεσινή απόφαση γιατί - οπως είπε - δεν μπορούμε να μιλάμε υπό καθεστώς εκβιασμού.

Είπε μάλιστα ότι ο κ. Ράιτ εκτός από το επενδυτικό σκέλος μπήκε κ στα χωράφια της πολιτικής και πρόσθεσε εξηγήσαμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ότι ως κυβέρνηση θα προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, τους κατηγόρησε ότι «έχουν χάσει την ταξική τους συνείδηση».

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους.

Εξερχόμενοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει στο διάστημα που προβλέπει ο νόμος το σύνολο των αιτημάτων αδειών που εκκρεμούν και να τις εγκρίνει ή όχι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το έργο να είναι ενιαίο και να μην σπάσει σε κομμάτια.
Πηγή: skai.gr