Υπονοούμενα Αλεξιάδη για τις λίστες της μεγάλης φοροδιαφυγής

Υπονοούμενα ότι στις λίστες μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, οι οποίες ελέγχονται, μπορεί να συμπεριλαμβάνονται ονόματα προσώπων που εκφέρουν δημόσιο λόγο και μέχρι πρότινος παρέδιδαν μαθήματα φορολογικής συνείδησης, άφησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το εάν φωτογραφίζει πολιτικά πρόσωπα ή δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός απέφυγε να προβεί σε διευκρινίσεις, σημειώνοντας: «Μπορεί να είναι διάφοροι. Μπορεί να είναι και ένας συνδικαλιστής...»

Ο ίδιος πάντως επανέλαβε ότι οι έλεγχοι στις επίμαχες λίστες θα αποφέρουν σύντομα θεαματικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στην ίδια Επιτροπή, επιβεβαίωσε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού που εδρεύει στη Βουλή αναφορικά με τις απώλειες εσόδων από τη φοροδιαφυγή.

«Οι εκτιμώμενες απώλειες από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο φτάνουν τα 15 με 20 δισεκ. ετησίως όταν κάθε χρόνο ο αγώνας που γίνεται είναι για να μαζέψει το δημόσιο περί τα 45 δισεκ. από άμεσους και έμμεσους φόρους».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι έλεγχοι ιδίως στα νησιά αύξησαν τα έσοδα του κράτους κατά 28% σε σχέση με το 2014 και το 2013.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά