Bloomberg: Στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών οι προσφορές για τις ΑΜΚ ελληνικών τραπεζών

Σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών κατατίθενται έως τώρα οι προσφορές για τις νέες μετοχές που εκδίδουν η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποιούν, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώση της υπόθεσης.

Οι πηγές του Bloomberg αναφέρουν πως η τιμολόγηση των νέων τίτλων σε αυτά τα επίπεδα μπορεί να σημαίνει πως η αγορά τους θα γίνει 90% χαμηλότερα από την τιμή που είχαν οι τραπεζικές μετοχές στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή.

Σε φάση ΑΜΚ βρίσκονται επίσης οι δυο άλλες συστημικές τράπεζες, η Eurobank και η Alpha Bank, με το Bloomberg όμως να μεταδίδει ότι κανένα από τα τέσσερα ιδρύματα δεν έχει ακόμα καλύψει το ύψος προσφορών που επιζητεί.

Με βάση τα τεστ αντοχής που διενήργησε η ΕΚΤ, οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες χρειάζεται να συγκεντρώσουν κεφάλαια 14,4 δισεκατομμυρίων ευρώ – με βάση το δυσμενές σενάριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το ποσό που δεν θα καλυφθεί από τις ΑΜΚ και τα άλλα μέσα που έχουν ενεργοποιήσει οι τράπεζες, όπως ανταλλαγές ομολόγων με μετοχές, θα καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Πηγή: skai.gr