Και η διαχείριση των κόκκινων δανείων στο τραπέζι της συζήτησης κυβέρνησης – θεσμών

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση των κυρίων Σταθάκη, Τσακαλώτου και Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. 

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κύριος Σταθάκης τόνισε πως η σημερινή πρώτη συνάντηση ήταν μία συζήτηση διερευνητικού χαρακτήρα στην οποία δεν τέθηκαν νούμερα και στοιχεία. Σε σχετική ερώτηση για το εάν η σύγκλιση επιχειρείται από την ελληνική ή την πλευρά της Τρόικας ο κύριος Σταθάκης επέλεξε να απαντήσει μονολεκτικά με ένα «βιάζεστε».

Υπογραμμίζεται πώς εκτός των άλλων στη σημερινή συνάντηση φαίνεται πως έγινε λόγος πέρα από τα κόκκινα δάνεια και για τη γενικότερη στρατηγική διαχείριση που πρέπει να ακολουθηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφορικά επίσης με το ζήτημα στο ασφαλιστικό που πηγές θέλουν την τρόικα να θέτει στο τραπέζι ως επείγον, οι πληροφορίες αναφέρουν πως προτάθηκε η δημιουργία ενός ταμείου για επικουρικές συντάξεις, ενός για κύριες αλλά και ο τρόπος υπολογισμού των πρόωρων συντάξεων.

Σε κάθε περίπτωση, με βάση το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φαίνεται πως υπάρχει η θέληση τα όποια ανοιχτά ζητήματα να συζητηθούν και να υπάρχει συμφωνία μέχρι και το Σάββατο ώστε να προλάβει η χώρα μας το EWG.
Πηγή: skai.gr