Κλείσιμο

Χόγιερ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση υπογραφής συμβάσεων δανειοδότησης για την κατασκευή ενεργειακών έργων. Ανήγγειλε, επίσης, ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας στην Ελλάδα, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο «Grexit», επανέλαβε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία.

«Θα επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα, για να στείλουμε μήνυμα στην πραγματική οικονομία και να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση έργων που θα βοηθήσουν να λύσουμε τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ και σημείωσε ακόμη ότι η τράπεζα ήταν παρούσα στην Ελλάδα πριν την κρίση, συνέχισε στη διάρκεια της κρίσης και θα παραμείνει και μετά, εφόσον της ζητηθεί, σε μια χώρα με κράτος δικαίου και δημοκρατία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η έκθεση της ΕΤΕπ στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, είναι 18 δισ. ευρώ ή 10% του ΑΕΠ. Ο κ. Χόγιερ εξέφρασε, επίσης, τη βούληση της τράπεζας να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και επενδύσεις στην έρευνα, την καινοτομία και την ευρυζωνικότητα, ενώ δήλωσε ανοιχτός και σε συζητήσεις για τη στήριξη δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ