Κλείσιμο

Προς απόσυρση των αυξήσεων στη φορολόγηση ενοικίων κινείται το ΥΠΟΙΚ

Σε απόσυρση των αυξήσεων στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια φαίνεται πως προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τις προεργασίες για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται πως το πολυνομοσχέδιο, στην Παράγραφο 5 του Άρθρου 2, προβλέπει αύξηση του συντελεστή φορολόγησης ενοικίων στο 15% από 11% για ετήσια έσοδα έως 12.000 ευρώ, και στο 35% από 33% για έσοδα άνω των 12.000 ευρώ.

Οι αυξήσεις θα ίσχυαν αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2015 και θα απέφεραν στα δημόσια ταμεία περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην κατάργηση της δυνατότητας ιδιοκτητών ακινήτων να εκχωρήσουν ανείσπρακτα ενοίκια στο Δημόσιο, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος θα επιδιώξει να φορολογήσει τα εν λόγω ποσά, και προσέθεσε πως αναζητείται μια λύση στο ζήτημα.

Ο κ. Αλεξιάδης προσέθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραταθεί η προθεσμία παραγραφής αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αδικημάτων που προκύπτουν από τη λίστα Λαγκάρντ. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό προσκρούει στην άρνηση των θεσμών, οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι ο όγκος των υποθέσεων είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατη η διερεύνηση τους.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παραπληροφόρηση περί φοροκαταιγίδας και τρομολαγνεία.
Πηγή: skai.gr