Κλείσιμο

Αποζημίωση 200 εκατ. δολαρίων ζητά ο Γκρος από την Pimco

Αποζημίωση τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δολαρίων ζητά ο μεγαλοεπενδυτής Μπιλ Γκρος από τον επενδυτικό κολοσσό Pimco, από τον οποίο και αποχώρησε στα τέλη του 2014, εν μέσω αντιδικιών και αλληλοκατηγοριών για την πορεία της επιχείρησης.

Στη μήνυσή του, ο κ. Γκρος, που ίδρυσε την Pimco και την κατηύθυνε επί τέσσερις δεκαετίες, παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δική του αφήγηση για το τί συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες του κορυφαίου επενδυτικού ταμείου στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρος, η απομάκρυνσή του προκλήθηκε από την υπέρμετρη φιλοδοξία και τη φιλαργυρία ορισμένων υφιστάμενών του, οι οποίοι συνεργάστηκαν προκειμένου να τον περιθωριοποιήσουν, να αυξήσουν τα δικά τους μπόνους και εν τέλει να τον εκτοπίσουν.

Στην αναφορά του, ο μεγαλοεπενδυτής υποστηρίζει πως οι υφιστάμενοί του «καθοδηγούνταν από τον πόθο για δύναμη, την απληστία, και την επιθυμία να βελτιώσουν τη δική τους οικονομική κατάσταση [...] σε βάρος των επενδυτών και της αξιοπρέπειας».

Ο κ. Γκρος ισχυρίζεται πως στόχος των επαναστατών ήταν να στρέψουν την Pimco σε μια πιο ριψοκίνδυνη επενδυτική στρατηγική, με την οποία ο ίδιος δεν συμφωνούσε.

Στο σύνολό της, η μήνυση αναφέρει πως ο κ. Γκρος «αδίκως» δεν έλαβε εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις και μπόνους που δικαιούνταν.

Μετά την αποχώρησή, του ο Γκρος εντάχθηκε στο δυναμικού του πολύ μικρότερου επενδυτικού ταμείου Janus Capital.

Από την πλευρά της, η Pimco απέρριψε την μήνυση ως άνευ αξίας, προσθέτοντας πως θα απαντήσει νομικά στη συνέχεια.
Πηγή: skai.gr