Κόλλιας: Το real estate στο επίκεντρο της νέας αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας

Στο δυναμικό ρόλο, που μπορεί να παίξει τo real estate στη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, κατά την σημερινή ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο, εξήγησε, αν η κτηματαγορά απελευθερωθεί από στρεβλώσεις δεκαετιών, σταματήσει να είναι η ιερή αγελάδα, που αρέσκεται να αρμέγει η εφορία, λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο ευνοϊκό για επενδύσεις, χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, με ταυτόχρονο σεβασμό στο περιβάλλον και με έμφαση στην κατεύθυνση των αναγκών των επενδυτών - ιδιωτών και επιχειρήσεων- συνδυάζοντας τις τάσεις της διεθνούς αγοράς με τα πλεονεκτήματα, που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των κόκκινων δανείων, ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι τα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες, ειδικότερα μικρού και μεσαίου μεγέθους, επιβραδύνουν την πιστωτική επέκταση και δεσμεύουν τραπεζικά κεφάλαια, τα οποία διαφορετικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του δανεισμού, και - κατά συνέπεια - την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων από τις επιχειρήσεις. Για το σκοπό αυτό, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να δοθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή: skai.gr