Κλείσιμο

Συναντήσεις Τσακαλώτου με την ηγεσία του ΔΝΤ στο Περού

Συναντήσεις με την Κρίσιν Λαγκάρντ, τον Πόουλ Τόμσεν και τους υπόλοιπους επιτελείς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να έχει το προσεχές τριήμερο στη Λίμα του Περού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο των εργασιών της συνοδού του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στον απόηχο των εκτιμήσεων του Ταμείου για ύφεση 5,4% στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Μιλώντας την Τρίτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών έστειλε μήνυμα προς υπουργούς και βουλευτές της συμπολίτευσης ότι η επιτυχία της κυβέρνησης είναι μονόδρομος.

«Είναι συλλογικό εγχείρημα όλων [...] Ή θα το πετύχουμε μαζί, ή θα αποτύχουμε όλοι μαζί [...] Μπήκαμε κυβέρνηση για να κάνουμε ριζοσπαστικά πράγματα, αν σταματήσουμε να το κάνουμε έχουμε χάσει τη μπάλα», προειδοποίησε.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη την ανάγκη η πρώτη αξιολόγηση να τελειώσει γρήγορα και επιτυχώς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ελάφρυνση του χρέους.

«Αν υπάρξει λύση για το χρέος, μπορούμε να πιστέψουμε ότι βραχυπρόθεσμα θα απελευθερωθεί και η συμπιεσμένη ζήτηση. Δεν θα υπάρχει φόβος πια στον κόσμο» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
Πηγή: skai.gr