ΣΕΒ: Η οικονομία αντέχει, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικές δυσκολίες

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το σοκ της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, η ελληνική οικονομία επιχειρεί να επιστρέψει σε ένα περιβάλλον ομαλότητας, επιδεικνύοντας εξαιρετικές αντοχές στις σφοδρές αναταράξεις των τελευταίων μηνών διαπιστώνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο του δελτίο.

Στα θετικά καταγράφει ο Σύνδεσμος ότι ανακόπηκε η καθοδική πορεία του δείκτη οικονομικού κλίματος, χωρίς να καλύπτεται το κενό προσλήψεων του Ιουλίου, η αγορά εργασίας παρουσιάζει επίσης σημάδια ομαλοποίησης τον Αύγουστο ενώ ο τουρισμός, με τις αρνητικές εξελίξεις του Ιουνίου, έχασε τον πολύ ισχυρό δυναμισμό με τον οποίο είχε ξεκινήσει, αλλά, παρόλα αυτά, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2015 θα είναι χρονιά –ρεκόρ

Όμως σύμφωνα με τον ΣΕΒ υπάρχουν ακόμα σημαντικές δυσκολίες στο δρόμο για την προσέγγιση της οικονομικής ομαλότητας με αρνητικό σημείο της οικονομίας την ροή χρηματοδότησης συνεχίζει να είναι αρνητική, όπως και η εκροή καταθέσεων των νοικοκυριών (€-710 εκατ. και €-937 εκατ. αντίστοιχα τον Ιούλιο), ενώ το ποσοστό ανεργίας, ιδίως των νέων, παραμένει εξαιρετικά υψηλό (25,2% και 48,3% αντίστοιχα τον Ιούνιο)
Πηγή: Νίκος Υποφάντης