Συναντήθηκαν Τσακαλώτος - Δραγασάκης - Χουλιαράκης με Φερβέι για την παροχή τεχνικής βοήθειας(upd)

Το πλαίσιο συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας τόσο το επόμενο διάστημα όσο και μακροπρόθεσμα βρέθηκε στο επίκεντρο  συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάαρτεν Φερβέι.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεσημέρι Τετάρτης, στο υπουργείο Οικονομικών,  συμμετείχε και ο γ.γ. Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος, εκπροσωπώντας τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

   
«Ουσιαστική πρόοδος» σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε σήμερα στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Μάρτεν Φερβέι με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

«Ο κ. Φερβέι επισκέφθηκε σήμερα την Αθήνα, προκειμένου να συναντήσει μέλη της νέας κυβέρνησης και να συζητήσει τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας του και της Ελλάδας», αναφέρει στη δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Καρβούνης και επιβεβαιώνει, ότι οι δύο πλευρές «συζήτησαν λεπτομερέστερα τα σχέδια τεχνικής βοήθειας τα οποία χρειάζονται οι ελληνικές αρχές, ώστε να υπάρξει ομαλή υλοποίηση των διαρθρωτικών και διοικητικών μεταρρυθμίσεων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης.».

Πηγή: skai.gr - ΑΠΕ