ΔΝΤ: Μετά τις εκλογές οποιαδήποτε συζήτηση για την Ελλάδα

Απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης του τρίτου προγράμματος βοήθειας από την νέα ελληνική κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, επικαλούμενος τις επικείμενες εκλογές. Ερωτηθείς σχετικά,  κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον, ο Ράις απέφυγε να αναφερθεί εξάλλου και στο πότε θα αποφασίσει το Ταμείο την συμμετοχή του στο πρόγραμμα. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα σεβαστούμε την πολιτική διαδικασία στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε δε ότι, μετά τις εκλογές, το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Υπενθύμισε, πάντως, πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει προσφάτως δηλώσει πως το θέμα του χρέους έχει «δύο πόδια. Το ένα πόδι σχετίζεται με την εις βάθος μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και το δεύτερο πόδι σχετίζεται με την επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Διέψευσε τέλος ο κύριος Ράις ότι το Ταμείο συμμετείχε σε συζητήσεις με στελέχη μεγάλων funds ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει μέσω διεθνών δημοσιευμάτων πρόσφατα.

Πηγή: skai.gr