Πρόσκληση Χριστοδουλάκη για επενδύσεις 100 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια

Πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετάσχει δυναμικά στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η χώρα τα επόμενα χρόνια, για την πραγματοποίηση επενδύσεων της τάξης έως και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ο υπηρεσιακός υπουργός παραδέχτηκε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι να βρεθούν χρήματα, προκρίνοντας ως κύριες οδούς το ΕΣΠΑ και τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Μιλώντας σε εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης, τόνισε ότι σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την χρονική επέκταση κατά 6 έως 12 μήνες του υφιστάμενου ΕΣΠΑ και να ζητήσει την αύξηση των κονδυλίων για το ΕΣΠΑ 2014-2020, επικαλούμενος τη βαθιά οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα.

Είπε μάλιστα ότι θα έχει για το θέμα αυτό σειρά συναντήσεων, ενώ εκτίμησε ότι η ελληνική επιχειρηματολογία για την αύξηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μπορεί να βασιστεί στο μείζον πρόβλημα που δημιουργούν τα capital controls, το πρόβλημα των προσφύγων και τη βαθιά ύφεση.

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των capital controls για τις εισαγωγές προϊόντων, είπε ότι για τα φάρμακα συζητείται η πλήρης απελευθέρωση και το ίδιο και για κάποια προϊόντα. Ωστόσο διευκρίνισε πως τα θέματα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν με την ΕΚΤ.

Ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε θετική την πρόταση ΣΕΒ για επανασύσταση υπουργείου Βιομηχανίας.
Πηγή: skai.gr