Άμεση και πλήρης αποκατάσταση στη ροή πληρωμών από το ΕΣΠΑ για 2007-2013

Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος η κα Γεροβασίλη η οποία εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να φτάσει σε μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και να δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας για την ελληνική οικονομία καθώς εξασφαλίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες τις χώρας σε βάθος τριετίας. Εξασφαλίζει επίσης την βιωσιμότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την επαναφορά του σε τροχιά στήριξης της πραγματικής οικονομίας, όπως προσέθεσε. 

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων με σεβασμό και μέριμνα για τα δικαιώματα των δανειοληπτών. Με μέτρα, όπως η επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων που εκκρεμούν στο νόμο Κατσέλη, η δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης δανειοληπτών και η υλοποίηση του νόμου για τα δάνεια των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Έτσι, η νέα ανακεφαλαιοποίηση θα μπορέσει να αποδώσει καρπούς.

«Μέσα από την συμφωνία επιτύχαμε σημαντικά καλύτερους όρους για την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας. Διαφυλάξαμε κρίσιμες υποδομές νευραλγικές για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Διασφαλίσαμε ότι μέρος των εσόδων θα διατίθενται σε επενδυτικές δραστηριότητες».

Στο πλαίσιο της στήριξης της ελληνικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει στον προεκλογικό διάλογο μια σειρά προτάσεων.

Κάποιοι από τους πρωταρχικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η άμεση και πλήρης αποκατάσταση στη ροή πληρωμών από το ΕΣΠΑ για 2007-2013 καθώς και αύξηση της προκαταβολής του ΕΣΠΑ στη νέα προγραμματική περίοδο από το 7% στο 14%. Επίσης, θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω ΕΣΠΑ, θα επιταχυνθεί η επιστροφή του ΦΠΑ και θα υπάρξει δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών μεταξύ δημοσίου και φορολογούμενου.|

Τέλος, όπως συμπλήρωσε η κα Γεροβασίλη, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των επιμελητηρίων που θα αποκαθιστούν την ικανότητά τους να συμβάλουν σε διαδικασίες τοπικού και περιφερειακού οικονομικού
Πηγή: skai.gr