Χουλιαράκης: Στόχος μας είναι να μην χαθεί χρόνος

Στόχος της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και θα κριθεί επιτυχημένη αν μπορέσει να δώσει στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές έναν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Όπως εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης, κατά την περιορισμένη θητεία του θα επιδιώξει να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε μετά τις κάλπες να είναι δυνατή η δικαιότερη κατανομή των βαρών στην κοινωνία και ευκολότερη η επιδίωξη της ανάπτυξης.

Ο υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε πως στο διάστημα έως τις κάλπες είναι σημαντικό να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και να συνεχιστεί η πορεία προς την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Πάντως, παρά τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταδεικνύουν αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,9%, κ. Χουλιαράκης επισήμανε πως η ελληνική οικονομία έχει πλέον εισέλθει σε περίοδο ύφεσης, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή η συρρίκνωση θα αποδειχτεί βραχύβια.

Ο κ. Χουλιαράκης είπε τέλος ότι η συμβολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη σταθεροποίηση της οικονομίας ήταν κρίσιμη και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει αυτό το έργο.

Το εγκώμιο του κ. Χουλιαράκη έπλεξε νωρίτερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας πως ο υπηρεσιακός υπουργός «ξέρει τι κάνει».
Πηγή: skai.gr