Γεννηματά: Χρειάζεται σταθερότητα και αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος

Την ανάγκη να προκύψει κυβέρνηση ευρείας λαϊκής υποστήριξης και αποδοχής για να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα, αλλά και την ανάγκη ανάκτησης της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος το συντομότερο, επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση της με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

«Η χώρα έχει υποστεί εξαιρετικά μεγάλη ζημιά από την εφαρμογή των capital controls, αλλά και από τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι φανερό ότι αυτοί που έκλεισαν τις τράπεζες δεν έχουν καμία αξιοπιστία για να τις ξανά ανοίξουν. Το λογαριασμό της εκ νέου κεφαλαιοποίησης των τραπεζών που δεν χρειαζόταν θα τον πληρώσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, περίπου 25 δισεκ.» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει γρήγορα να γίνουν κινήσεις ανάκτησης της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος. «Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να προστατέψουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και να χρηματοδοτηθούν ξανά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε άλλο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ έχουμε 18 χιλιάδες νέες απολύσεις μέσα σε ένα μήνα και 1800 λουκέτα».

«Επιπλέον τονίσαμε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ότι θα πρέπει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση να δουν με δικαιοσύνη και ευαισθησία το ζήτημα των κόκκινων δανείων που ταλανίζουν τις ελληνικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις» τόνισε η κ. Γεννηματά. Όπως ανέφερε, «δεν πρέπει να υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και προφανώς δεν μιλάμε γι’ αυτούς που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν σε περίοδο κρίσης, αλλά γι’ αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση που βιώνουμε ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο.»

Πηγή: skai.gr