Καλός συμβιβασμός το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα

Απολύτως πεπεισμένος ότι εάν η γερμανική κυβέρνηση δεν ήταν τόσο αυστηρή «δεν θα είχαμε πετύχει αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιοανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φόλκερ Κάουντερ και χαρακτήρισε το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα «καλό συμβιβασμό».

«Βεβαίως, παραμένουν ακόμη ερωτήματα, αλλά το θέμα είναι οι δυνατότητες» τόνισε ο κ. Κάουντερ και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του κόμματός του, επισήμανε ότι ο καθένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του πώς θα κρίνει.

Από την πλευρά των Χριστιανοκοινωνιστών, η επικεφαλής των βουλευτών, Γκέρντα Χάσελφελντ, ανέφερε ότι στόχος του προγράμματος είναι η πρόσβαση στις αγορές. «Γι' αυτό δίδεται προσωρινή οικονομική βοήθεια» σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά το χρέος δήλωσε ότι «μπορεί να γίνει συζήτηση για προθεσμίες και χρόνους αποπληρωμής, αλλά ονομαστικό κούρεμα χρέους δεν μπορεί να γίνει, ούτε νομικά, ούτε πολιτικά».

«Δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε μία ένωση χρέους στην Ευρώπη», συνέχισε η κ. Χάσελφελντ, για να καταλήξει τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν επέτρεψε να την εκβιάσουν και ότι η εμπιστοσύνη που καταστράφηκε τους περασμένους μήνες πρέπει τώρα να ανακτηθεί.
Πηγή: skai.gr