Κλείσιμο

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξει καμία παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Με αφορμή αιτήματα για παράταση της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Πέμπτη της 20ης Αυγούστου για τα νομικά πρόσωπα και η Τετάρτη της 26η Αυγούστου για τα φυσικά, θα είναι οριστικά η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η εκπρόθεσμη υποβολή της φορολογικής δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων κρίνεται ικανοποιητικός καθώς έχει ήδη υποβληθεί το 84% των δηλώσεων και επισημαίνεται ότι έχουν ήδη δοθεί παρατάσεις που κάλυψαν τις υπαρκτές ανάγκες.

Παράλληλα το υπουργείο αναγνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ωστόσο κρίνει ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της φορολογικής δήλωσης το πρόστιμο ανέρχεται στα 100€ σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων και προσαύξηση φόρου, ποσοστού 0,73% για κάθε μήνα στο ποσό του φόρου.
Πηγή: skai.gr