Περιορίζονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (upd3)

Απώλειες της τάξης του 2,20% εμφανίζει στις 15:21 ο Γενικός Δείκτης ο οποίος κινείται στις 653,33 μονάδες. Ο τζίρος έχει παρουσιάσει σταδιακή άνοδο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, με τον όγκο των συναλλαγών να έχει φθάσει τα 52,22 εκ. ευρώ, ενώ κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης κινείτο λίγο πάνω από τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τις προηγούμενες ώρες το Χρηματιστήριο παρουσίασε εικόνα εξισορρόπησης, με τις απώλειες να περιορίζονται στη ζώνη του -1,5%, μια μέρα μετά την κατάρρευση του 16,23%, όπου χάθηκαν λογιστικά 7,891 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η πτώση πάντως νωρίτερα είχε φθάσει και το 5%. Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε γρήγορα σε αρνητικό έδαφος παρά το γεγονός ότι τα πρώτα λεπτά παρατηρήθηκε μικρή άνοδος, που έφτασε και το 0,19%.

Μεγάλες απώλειες υφίστανται για δεύτερη μέρα οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίες εξακολουθούν να κινούνται κοντά στο επιτρεπόμενο όριο του -30%.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα για την Εθνική Τράπεζα, όπου η απώλεια διαμορφώνεται γύρω στο -25%.

Οι ισχυρότατες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές οι οποίες καταλαμβάνουν το 20% του Γενικού Δείκτη ευθύνονται κατά κύριο λόγο (και) για τη σημερινή εικόνα του Χρηματιστηρίου.

Πηγή: skai.gr