Κλείσιμο

Δεν έχει νόημα η συζήτηση για Grexit, δηλώνει η αντιπρόεδρος της Bundesbank

Η συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη «δεν έχει νόημα», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Κλόντια Μπουχ, τη στιγμή που μέρος τη γερμανικής κοινής γνώμης παραμένει υπέρ του σχεδίου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για οργανωμένο Grexit.

Μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Borsen-Zeitung, η κ. Μπουχ τόνισε πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων έβαλε την Ελλάδα σε τροχιά παραμονής στο ευρώ, δηλώνοντας «συγκρατημένα αισιόδοξη» πως η χώρα μας θα καταφέρει να ανατρέψει την αρνητική κατάσταση και να επιστρέψει στην ανάκαμψη.

Το νούμερο 2 της Bundesbank επισήμανε πως όλα επαφίενται πλέον στην εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης που θα δώσει στη χώρα μας οικονομική προοπτική.

«Άλλες χώρες μας έχουν δείξει πως αυτή [η στρατηγική] μπορεί να λειτουργήσει», είπε η κ. Μπουχ.

Ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτική απέναντι στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει πως αυτό αποτελεί προϋπόθεση ώστε να δώσει νέα χρηματοδοτική στήριξης στην Ελλάδα.

«Η διαγραφή χρεών μεταξύ κρατών-μελών της νομισματικής ένωσης δεν είναι δυνατή διότι θα παραβίαζε τη συνθήκη περί μη διασώσεων», είπε.
Πηγή: skai.gr