Διαψεύδει o Χατζηθεοδώρου τους ισχυρισμούς Βαρουφάκη για τα χακαρίσματα

«Όλα τα δημοσιεύματα περί κάθε είδους επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών είναι απολύτως ψευδή», δηλώνει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, που φέρεται ως συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται πως η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και προσωπικά ο νυν γενικός γραμματέας, δεν έχουν σχεδιάσει, πόσο μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της.

Τονίζεται επίσης, ότι η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει θεσπίσει διαδικασίες αυστηρών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και καθιστούν αδύνατες τέτοιου είδους επεμβάσεις από οποιονδήποτε.

Υπενθυμίζεται πως στις ηχογραφημένες δηλώσεις που έκανε στις 16 Ιουλίου σε μεγαλοεπενδυτές, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως διόρισε έναν καλό και παιδικό του φίλο να ηγηθεί της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, με στόχο τη δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών.

Η δημιουργία του εν λόγω συστήματος θα γινόταν μέσω χακαρίσματος των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΥΠΟΙΚ, την οποία ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε να ζήτησε από τον φίλο του, και στη συνέχεια μέσω παρέμβασης στα συστήματα της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε πως όλες αυτές οι ανορθόδοξες λύσεις επιδιώχτηκαν επειδή οι δανειστές «ελέγχουν» την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, καταγγελία την οποία διέψευσε κατηγορηματικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr